Hård kritik af højskole efter dødsstyrt

Højskolen i Silkeborg får kritik efter tragedie. Det var uforsvarligt at sende de unge i vildmarken, hvor de kan være uden kontakt til omverdenen.

En 20-årig højskoleelev døde i fredags, efter hun styrtede omkring fem meter ned ad en skrænt på en tur i Wells Gray i den vestlige del i Canada. Turen var arrangeret af højskolen i Silkeborg. Retsmedicinere har efterfølgende fastslået, at kvinden døde på stedet som følge af det slag hendes hoved fik, da hun ramte jorden.

Deltagerne på turen kunne ikke slå alarm med det samme, og det møder stor kritik hos forælder til en deltagerne, der var med i Canada.  

- I min verden er det fuldstændigt uforsvarligt, at de ikke kunne tilkalde hjælp, og det gør jo, at jeg ikke er tryg ved, hvad der sker derovre, siger Marie Høegh.

- Vi har fået oplyst, at de har gået i områder, hvor der ikke har været satellitforbindelse, og det undrer mig. Man skal tage hensyn til de elever, man har med. Det her er en ung gruppe. De har en gennemsnitsalder på 20-21 år, og mange har aldrig været ude på den slags ture før. Så hvorfor begiver man sig ud i et terræn, hvor de højeste bjerge i Canada ligger, og hvor der ingen satellitforbindelse er?

Mangelfuld kommunikation
Men det er ikke kun højskolens beslutninger omkring turen, der kritiseres. Også skolens efterfølgende kommunikation har ikke været i orden, mener Marie Høegh.

- Jeg må med beklagelse sige, at kommunikationen fra skolens side i forhold til ulykken har været for sent ude. Flere af os nåede at læse det på medierne som det første, og da jeg læser det, mangler der stadig at blive kontaktet fire-fem forældre, ved jeg. Så kommunikationen har været mangelfuld

- Vi har ikke været i kontakt med vores børn. Vi kan ikke rådgive vores børn. Vores børn er måske ikke gamle nok til at vide, om de har brug for krisehjælp. Skolen forsøgte at berolige mig med, at det var et uheld som at falde på fortorvet, og det siger mig, at det kan ske igen, siger Marie Høegh.