Forælder: Giver god mening med vagt

Personalet i børnehaveinstitutionen Skovhuset i Struer er blevet truet flere gange. Derfor er en vagt nu på plads i børnehaven.

Skovbørnehaven i Struer har taget drastiske midler i brug. En vagt bevogter nemlig institutionen i åbningstiden, fordi en person gentagne gange har fremsagt trusler mod personalet – ikke mod børn og forældre. Det har naturligvis skabt utryghed i børnehaven.

Kommunens reaktion beroliger imidlertid en forælder.

- Først tænkte jeg, at det kunne da ikke passe, og hvad sker der lige i lille Struer. Men efter jeg fik forklaret, hvordan situationen havde været for personalet, giver det rigtig god mening, at der er en vagt tilstede hver morgen, når jeg aflevere mit barn, og ligeså når jeg henter ham. Vagten er der for at skabe tryghed for personalet, så de kan være trygge og udføre deres fantastiske arbejde tilfredsstillende og uden bekymringer, siger Anne Friis Kristensen, der er forælder til et barn i skovhuset og medlem af institutionens bestyrelse.

Og det virker til, at vagten har haft en positiv effekt.

- Jeg mærker intet på personalet i hverdagen, så vagten giver god effekt og dermed tryghed for personalet. Jeg håber ligeledes, at manden, som har chikaneret personalet i Skovhuset, har fået tilbudt hjælp fra kommunen. Det tyder på, at han har brug for hjælp til at tackle sit problem, og hvis han får styr på det, ser han forhåbentligt ikke nogen grund til at chikanere Skovhuset igen. 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.