Foråret bremses en smule

Det bliver køligt over Danmark den kommende uge, men til gengæld kommer der næsten ingen nedbør.

210212_Natur.jpg

Foråret har gjort sit indtog i Danmark. Og traditionen tro betyder det svingende temperaturer. Således fortsætter weekendens varme ikke ugen ud, men der er alligevel en del at se frem til. Det siger vagthavende meteorlog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Trine Pedersen.
    
- Det bliver en mild uge med fine mængder sol. Og som det er kendetegnet ved foråret, så svinger temperaturen også meget, siger meteorologen.
    
Mandag starter flot og næsten skyfrit i den vestlige del af landet. Men opklaringen fortsætter mod øst, så alle på nær Bornholm får sol og mellem syv og 12 grader.
    
- Nogle steder kan det kravle op på 13 grader, men det bliver lunere, når vi bevæger os lidt længere frem i ugen, siger Trine Pedersen.
    
Tirsdag kan temperaturen komme op på 15 grader lokalt, men den vil de fleste steder blive liggende omkring 10-13 grader.
    
- Men allerede tirsdag aften trækker skyer ind vestfra. Onsdag og torsdag får vi mere nordvestenvind, så temperaturen falder til omkring ti grader. Men vinden gør, at det føles endnu køligere, siger Trine Pedersen.

Normale temperaturer

På den her tid af året ligger kulden nord for Danmark, så det bliver hurtigt koldt, når vinden kommer ude fra vandet og trækker ind over land. Når vi når frem yil fredag, vil temperaturen efter alt at dømme kravle ned omkring ti grader. Enkelte steder er der mulighed for 12-13 grader. Det bliver ikke meget nedbør, vi kommer til at se i løbet af ugen. Der kan dog komme stedvise byger - især onsdag og torsdag. Men karakteristisk for foråret holder det tørt for det meste.
    
- Foråret er den tørreste sæson, vi har. Så den her uge er meget normal både med hensyn til temperatur og nedbør, slutter Trine Pedersen.

/ritzau/