Folketingspolitikere indtager Midt- og Vestjylland

Hele fem Christiansborg-politikere var i dag på besøg i Midt- og Vestjylland.

23032015DFThule.jpg

Selvom statsministeren endnu ikke har trykket på valgknappen, så er kampen om stemmerne godt i gang. Midt- og Vestjylland har i dag haft besøg af hele fem fremtrædende folketingpolitikere. Pia Olsen Dyhr, Morten Østergaard, Mogens Jensen, Benny Engelbrecht og Kristian Thulesen Dahl.

DF snakkede Udkantsdanmark

På Mors havde Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, taget imod en invitation fra partiet Demokratisk Balance. I et debatmøde skulle han være med til at diskutere fremtiden for Udkantsdanmark.

- Vi ved jo, at Danmark bliver mere og mere skrævvredet. Der kommer mange flere til de store byer og de trækker økonomisk aktivitet dertil. Der skal vi, politisk, være bevidste, og lave en modgående trend, så der også er penge og gøre godt med i det vi kalder Udkantsdanmark, sagde Kristian Thulesen Dahl.

SF i Holstebro

I Holstebro handlede det om noget helt andet, da SF's formand, Pia Olsen Dyhr, gæstede Holstebro. Hun var klar med en statsgaranti til biogasanlægget Maabjerg Bioenergy.

- For det første vil vi gerne sikre en statsgaranti sammen med kommunerne til at man kan lave Maabjerg-værket i stor skala. For det andet vil vi sørge for et bedre iblandingskrav i benzinen af bioethanol af 2. generation. Altså ikke det vi bruger til fødevarer, men det vi ellers ville have smidt ud, sagde Pia Olsen Dyhr (SF).

Derudover var skatteminister Benny Engelbrecht forbi Viborg og Thy med budskaber om udkantsproblemer og arbejdspladser. Indenrigsminister Morten Østergaard var i Silkeborg, Ikast og Herning, hvor der blev sat fokus på jobmuligheder og asylpolitik. Handels- og Udviklingsminister, Mogens Jensen, kiggede forbi Viborg, hvor der blev snakket om et nyt muligt eksporteventyr.