Folketingspolitiker lukker Facebook-profil

Folketingspolitiker for Alternativet, René Gade, lukker sin Facebook-profil.

René Gade Scanpix
Foto: Sofie Mathiassen / Scanpix

"Godmorgen og Facebook-farvel, venner.."

Sådan starter folketingspolitiker for Alternativet, René Gade, et opslag på Facebook. MF´eren har nemlig besluttet at lukke sin Facebook-profil ned.

- Jeg har brugt sociale medier rigtig meget som privat og politiker. Jeg har nydt det, og det har givet mig en platform til politik og mine virksomheder. Men, den tid jeg giver Facebook, kunne jeg godt tænke mig at bruge andet steds. Nu har jeg brugt 10 år på det her medie, og det er ikke fordi jeg ikke vil være digital mere, men for mig bliver det godt at droppe en vane jeg har haft med Facebook, siger René Gade. 

I en tid hvor politikere i stigende grad kommunikerer via de sociale medier kan det virke som en underlig strategi at forlade dem. Men beslutningen er helt bevidst, fortæller René Gade, selvom han erkender, at det bliver en udfordring:

- Det kræver ihvertfald, at jeg evner at have en anden dialog med vælgerne. Jeg ser det som et et benspænd for mig selv, siger MF´eren. 

Mere til stede i virkeligheden 

René Gade har tidligere prøvet at være væk fra Facebook i en måneds tid, for at teste hvad det gjorde ved ham. Erfaringerne herfra har været medårsag til at René Gade nu helt dropper det sociale medie: 

- Jeg var mere til stede i virkeligheden og kiggede ikke så meget på telefonen. Den envejs kommunikation som Facebook nogle gange kan være i forbindelse med selvpromovering, det tror jeg er sundt at komme væk fra, fortæller han. 

I 2016 proklamerede René Gade, efter kun halvandet år i folketinget, at han ikke ville genopstille ved næste folketingsvalg. At han nu også forlader Facebook, har dog intet med den beslutning at gøre: 

- Det har ikke noget med det at gøre. Jeg nyder mit arbejde her på Christiansborg, det har været en fantastisk oplevelse. Og nu er jeg også blevet gruppeformand, så det er ikke fordi jeg ikke har nok at se til, siger René Gade og understreger, at de 5000 følgere han nu forlader på Facebook, kan finde ham via andre kanaler: 

- Vi har jo et dejligt åbent demokratri her i Danmark. Man kan altid skrive en mail eller komme forbi Folketinget. Jeg har også en Instagram-profil, som jeg måske skal kigge lidt nærmere på. Og så selvfølgelig min Twitter, som jeg bruger til at blande mig i den offentlige debat med. Og så håber jeg ellers, at kunne blande mig lidt mere i fysiske møder. 

Rene Gade er blandt andet gruppeformand, skatteordfører, forsvarsordfører for Alternativet. Han blev kort før folketingsvalget i 2015 spidskandidat for Alternativet i den vestjyske storkreds, og han blev valgt ind med godt 1100 personlige stemmer. 

René Gade lukker sin Facebook-profil tirsdag aften. 

MF´er René Gade har valgt at lukke sin Facebook-profil.
MF´er René Gade har valgt at lukke sin Facebook-profil.
Foto: Privatfoto