Folkemøde satte fut i seniorerne

Ved seniorfolkemødet i Viborg kunne man blandt andet møde en demenskoordinatorer, men også foreninger var mødt frem for at sætte fut i seniorene.

Der var trængsel ved Sundhedscenter Viborg onsdag. Her kunne man blandt andet få en statusopdatering på kroppen. Et Sundhedstelt med demenskoordinatorer og sundhedskonsulenter var en af mange aktiviteter på seniorfolkemødet. Sundhedsteltet var specielt planlagt for seniorer, og et godt redskab for sundhedscenteret til at møde flere af de ældre. 

-Det er super dejligt at møde folk, hvor de er. Det kan nogle gange være svært, fordi alle kommer ikke nødvendigvis forbi sundhedscenteret. Her møder vi et bredt udsnit af de ældre, siger Line Dongsgaard, der er diætist ved Sundhedscenter Viborg.

Flere hundrede seniorer besøgte dagen igennem folkemødet, for at få en opdatering på sundheden.

- De har sådan en speciel vægt som sladrer om alt muligt både godt og skidt, siger Vibeke Holst Olesen som deltog på seniorfolkemødet.

 Udover sundhedsteltet bød seniorfolkemødet også på en lang række forskellige viborgensiske foreninger, der forsøgte at sætte fut i seniorerne og deres kroppe. Intentionen om at optimere sundheden og aktivitet hos seniorerne skabte glæde blandt de fremmødte.

- Jeg synes, det er vigtig, jo ældre man bliver, at man holder sig i gang både fysisk og psykisk. Ellers går man hurtigt i stå, når man bliver pensionist, siger Vibeke Holst Olesen. 

Folkemødet blev afsluttet aften-fællessang.

 

På Seniorfolkemødet i Viborg kunne de ældre få testet, om kroppen fungerer, som den skal.