Folkelig opbakning til kystnære møller

72 procent af borgerne i Ringkøbing-Skjern-, Lemvig- og Thisted Kommune er positivt stemte over for de kommende havvindmøller ud for den jyske vestkyst. Sommerhusejer kalder dog undersøgelsen for hvidvask.

Havvindmøller
Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix

Trods protester mod de kommende vindmølleparker Vesterpark Syd og Vesterpark Nord er et stort antal af befolkningen i kommunerne langs vestkysten positive. Det viser en undersøgelse, som Megafon har lavet for Vattenfall Danmark, der står bag opførelsen af parkerne.

- Vi er naturligvis glade for, at så mange bakker op om projektet. De to parker vil uden tvivl gavne lokalområdet. Samtidig vil de to havmølleparker øge den danske elproduktion fra vindmøller med over 10 procent, siger Direktør i Vattenfall Danmark, Michael Simmelsgaard, i en pressemeddelelse.

72 procent har i undersøgelsen tilkendegivet, at de er positive eller meget positive over for de kommende havvindmølleparker, mens 14 procent har svaret det modsatte.

Undersøgelsen har adspurgt 600 borgere i kommunerne Ringkøbing-Skjern, Lemvig og Thisted, og ifølge Megafon er undersøgelsen foretaget blandt et repræsentativt udsnit fra de tre kommuner. Det er dog ikke noget, som Thue Amstrup-Jørgensen, der er formand for sammenslutningen af sommerhusgrundejerforninger på Holmslands Klit i Ringkøbing-Skjern kommune, er enig i. 

"Undersøgelsen er hvidvask"

Thue Amstrup-Jørgensen peger på, at undersøgelsen kun har spurgt borgerne i kommunerne og har undladet at spørge sommerhusejerne. Han mener derfor ikke, at undersøgelsen kan bruges til noget. 

- Undersøgelsen er hvidvask, fordi Vattenfall vil fremstille opbakning til deres havvindmøller på et forkert grundlag. Man får svar, som man spørger, men undersøgelsen er på ingen måde repræsentativ, siger Thue-Amstrup Jørgensen.

Havvindmøllerne skal placeres mellem 4-10 kilometer fra kysten.