Folk opereres for at undgå briller

Flere og flere danskere dropper brillerne, men en tur under kniven, før det kan lade sig gøre.

69-årige Harald Sikjær har fået skiftet sine egne linser ud med kunstige for at undgå briller.
69-årige Harald Sikjær har fået skiftet sine egne linser ud med kunstige for at undgå briller.
Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

En ny tendens har bredt sig. Faktisk gør den op med en historisk lang trend. Flere og flere begynder nemlig at droppe brillerne, men det er ikke fordi synet bliver bedre. Flere og flere i 40 til 50-årsalderen nemlig trætte af glasset.

- Mit venstre øje er ikke så godt som mit, så jeg går ud fra, at det er bragt i orden efter operationen. Jeg ser uklart, når jeg cykler og kører bil, og så skal jeg ud i rabatten og holde stille for at dreje mit hoved helt om, og det er rigtig træls, siger 69-årige Harald Sikjær fra Herning, der står foran en operation, der skal udstyre ham med kunstige linser til fordel for hans naturlige linser.

Til Harlds held er der hjælp at hente. Euro-Eyes har på fem år firedoblet antallet af oprerationer fra 500 til nu omkring 2000, så erfaringen er stor. 

- Folk vil gerne kunne det hele uden briller, og det kan vi hjælpe med. Vi kan indoperere en linse, så man både kan se kort og langt uden briller. I dag behøver man faktisk ikke engang at have grå stær for at få briller. Vi har gjort op med mentaliteten i gamle dage, der gik på, at man bare accepterede at gå med briller, selvom de generede, siger Jannik Boberg-Ans, der førte kniven under den vellykkede operation.