Folk med fuldtidsjob arbejder også frivilligt

I Mødrehjælpens kommende genbrugsbutik i Holstebro er over halvdelen af de frivillige på arbejdsmarkedet.

Folk i job begynder nu også at påtage sig arbejde i fritiden. Det er Mødrehjælpens kommende genbrugsbutik i Holstebro et eksempel på, her passer mere end halvdelen af de frivillige et fuldtidsjob ved siden af.

- Jeg synes, det giver rigtig meget, og jeg føler også, at jeg giver noget. Det er det, der driver mig til at lave noget, der er frivilligt, selvom jeg har børn og fuldtidsarbejde, siger Julie Wiksten, der udover at være frivillig også er dagplejemor. 

Det er ikke kun Julie Wiksten, der har brugt mange timer i den nye butik. 

- Jeg har brugt en del af min fritid, og jeg har også brugt noget ferie her inden for den sidste måneds tid, for at vi kunne få butikken op at stå, siger Anne Marie Kehlet, der arbejder som institutionsleder.

Skal der findes tid til frivilligt arbejde ved siden af et fuldtidsjob, er særligt en ting vigtigt.

- Det handler først og fremmest om, at det er meningsfyldt for den enkelte, og det kan være meget forskelligt fra person til person, siger Bjarne Ibsen, der er forsker i frivillighed og foreningsliv på Syddansk Universitet i Odense.

Det kan dog give lidt udfordringer med vagtplanen, når de frivillige også har fuldtidsjob, derfor har butikken i Holstebro i første omgang kun åbent mandag, tirsdag og onsdag.

-  Vi ville rigtig gerne, at vi kunne have åbent alle dage, men det kan desværre ikke lade sig gøre, siger Anne Marie Kehlet. 

På landsplan har Mødrehjælpen cirka 1200 frivillige. I Holstebro er de omkring 30, men de søger flere, så de kan holde åbent hele ugen.