Fokus på landsbyudvikling

Borgere fra landsbyer i hele Region Midtjylland mødtes søndag til Landsbytræf i Selde ved Skive, for at sætte fokus på landsbyudvikling

151101Landsbytraf.jpg

Hvordan skaber man liv og fremtid i landsbyerne?

Det spørgsmål var på dagsordenen, da en række eksperter, kendte personer, kunstnere og borgere fra landsbyer i Region Midtjylland søndag mødtes til Landsbytræf i Fursundhallen ved Selde.

Det er anden gang, der bliver arrangeret et Landsbytræf. Sidste år blev det afholdt i Hampen ved Ikast.

Forkus på landsbyudvikling

Formålet med Landsbytræffet er at sætte fokus på livet i Landsbyen og skabe nogle rammer, hvor landsbyborgere kan mødes med andre landsbyborgere for at dele erfaringer og blive inspireret til at udvikle sin egen landsby.

- Vi ser landsbyen som et forbillede. Vi ønsker at vise, at det er et attraktivt og inspirerende alternativ til storbylivet. Det handler om det gode liv og det gode samfund. Landsbytræffet skal vise, hvad man kan, netop fordi man bor i en landsby, siger Rebecca Matthews, direktør i Aarhus 2017, der står bag Landsbytræffet.

På Landsbytræffet var der i løbet af dagen oplæg fra blandt andet designeren Søren Vester, kendt fra programserien "Vesters Verden" på TV 2 FRI, og fra Kim Ruberg fra Danmark på Vippen.

Det aarhusianske kunstnerfællesskab Bureau Detours gav deres bud på landsbyudvikling, og Henk Keizer fra PeerGroup i Holland fortalte om at bruge lokalhistorien og samarbejdet med lokale borgere som udgangspunkt for teaterforestillinger.

Næste Landsbytræf bliver afholdt om et år i Hedensted Kommune.