Førtidspensionist, psykisk syg og byrådskandidat for Venstre

35-årige Helle Lillelund fra Holstebro vil nu bruge sin egen kamp mod det psykiatriske system til politisk at kæmpe for en bedre psykiatri.

helle_lillelund.jpg
Foto: Privatfoto

Helle Lillelund er 35 år gammel. Hun er født og opvokset i Holstebro, hun er førtidspensionist, og nu er hun er hun også en af Venstres byrådskandidater ved kommunalvalget senere på året.

- Jeg er blevet spurgt flere gange, men jeg har skullet tænke mig godt og grundigt om, og nu synes jeg, jeg er klar, fortæller Helle Lillelund.

Hun har været medlem af Venstre, siden hun var 18 år gammel. Politik er hendes helt store interesse, men hendes liv har formet sig på en måde, der har forhindret hende i at gå mere seriøst ind i politik.

Fejldiagnosticeret og fejlbehandlet

- Jeg har kæmpet med psykisk sygdom siden jeg var 12-13 år. Jeg har været hele møllen igennem, har været fejldiagnosticeret, fejlmedicineret og har været indlagt. Så jeg har tænkt mig grundigt om, men nu er jeg klar, og jeg ser det her som en chance for at bryde den onde cirkel.

35-årige Helle Lillelund skiller sig på mange måder ud fra mængden af politikere. Hun er kvinde, hun er smuk, og hun er ikke bleg for at vise sig selv og sine holdninger frem på sociale medier. På Instagram viser hun jævnligt billeder af sig selv. Det har fået flere medier til at kalde hende en politiker-babe, model og ”en af landets smukkeste politikere.” Men det tager Holstebro-politikeren nu ikke så tungt.

- Jeg er en seriøs kvinde, der er seriøs omkring politik, og sådan vil jeg gerne ses, siger Helle Lillelund.

Kæmper for psykiatrien, handicappede og ældre

Og Helle Lillelund ved da også, hvad hun vil med sin politik.  Særligt det psykiatriske område, der i blandt andet Holstebro har været plaget af nedskæringer og afskaffelse af sengepladser, står hende meget nært. Og hun ved, hvad hun taler om. Hun er diagnosticeret med borderline, ADHD og en snert af OCD.

Som politiker vil Helle Lillund derfor kæmpe mod nedskæringer på det psykiatriske område. Et område hun mener er blevet fejlagtigt nedprioriteret.

- Mit parti skærer de helt forkerte steder, men jeg er ét hundrede procent klar til at kæmpe for det, jeg tror på. Jeg har prøvet at være en del af systemet på egen krop, så jeg ved, hvad jeg taler om, og jeg håber, jeg kan være med til at gøre en forskel både på psykiatriområdet, for de handicappede og for de ældre, fortæller hun.

Helle Lillund stiller også op til regionsrådet for Venstre.