Første valgvinder fundet

Det er sjældent set, at man allerede inden valgstederne åbner, kan pege på en vinder, men en traditionel valgspise vinder nok engang.

Flæsk er voldsomt efterspurgt i valgperioder. I år er ingen undtagelse!
Flæsk er voldsomt efterspurgt i valgperioder. I år er ingen undtagelse!
Foto: Erik Refner, Scanpix

Fra klokken otte vil omkring 3,5 millioner danskere i dag gå i stemmeboksen og sætte sit kryds ved kommunalvalget. Rundt om i landets 99 kommuner skal der udpeges en ny borgmester, og et nyt byråd skal sammensættes.

Og selvom valgstederne først lukker i aften, så har valget faktisk allerede fundet sin første vinder.

Vinderen har godt nok ikke fået nogen personlige stemmer, men masser af kærlighed. Stegt flæsk er højt elsket i valgtider, og i år ingen ungtagelse. Således har Danish Crown og Tulip har haft rygende travlt med at følge med danskernes efterspørgsel på flæsk. 

De sidste fire uger har Tulip Food Company, der står for salget af flæsk i skiver for Danish Crown, næsten fordoblet salget af flæsk til restaurenter og kantiner i forhold til samme periode i fjor. Det skriver Land & Fødevarer i en pressemeddelse. 

- Danskerne er generelt vilde med stegt flæsk, og mange steder er ”valgflæsk” blevet en del af vælgermøderne, så selv om politikerne er uenige om rigtigt meget, kan de fleste åbenbart blive enige om at spise flæsk, siger salgsdirektør i Tulip, Mette Rothmann, og fortsætter: 

- Vi forventer faktisk at sælge omkring 40 tons flæsk i denne uge. Det svarer til omkring en million skiver, så der vil være stegt flæsk på bordet mange steder i aften.

Du kan i løbet af i dag følge med i valget her på TVMIDTVEST.DK.

0:56