FødevareBanken kommer til Viborg

Madspildsorganistationen fødevareBanken starter samarbejde med fire organisationer i Viborg.

FødevareBanken
Foto: Jakob Engelst Nørgaard, TV MIDTVEST

Madspildsorganisationen fødevareBanken starter et smarbejede med fire organisationer for socialt udsatte i Viborg: Viborg Krisecenter, Kirkens Korshærs Varmestue, Sind Fristedet og Forsorgshjemmet Vibohøj.

- Det er dejligt, at vi nu også kan dække Viborg. Dermed kan endnu flere sociale organisationer i Jylland få glæde af os, siger direktøren i fødevareBanken, Karen Inger Thorsen.

Organisationen modtager fødevarer fra fødevarevirksomheder, der af forskellige grunde ikke kan sælge dem. I stedet for at smide dem ud, vælger virksomhederne at donere dem til fødevareBanken, der så kører madvarer ud til deres samarbejdsorganisationer.

Samarbejde vækker glæde

Hos Viborg Krisecenter glæder de sig over det nye samarbejde.

- For det første er det sjovt at få fødevarer fra fødevareBanken, for man ved aldrig, hvad hvad bilen har med. Vi skal være kreative hver gang. For det andet vil vi gerne være med til at bekæmpe madspild, siger lederen af Viborg Krisecenter, Jane Lindhardt Madsen.

FødevareBanken startede i København i 2009. Den er nu Danmarks største organisation, når det kommer til bekæmpelse af madspild. I 2015 distribuerede den dagligt ca. 650 tons overskudsmad, hvilket svarer til 1,5 mio. måltider.