Fødsel i overhalingsbanen

Politiet satte i udrykning efter en bil, der var på vej fra Ikast til Herning i høj hast. Da betjentene fik stoppet bilen viste det sig at være en vordende mor i fødsel.

herning_motorvej5.jpg

Det var ikke en af de sædvanlige fartsyndere en patrulje fra Midt- og Vestjyllands Politi fik stoppet på vejen imellem Ikast og Herning omkring kl. 03.00 natten til lørdag. Det viste sig at være en kvinde i fødsel og en kommende morfar bag rattet. Hurtigt fik betjentene i patruljevognen sat blinket og sirenen i gang og kørte derefter den fødende mor og den kommende morfar til Hospitalet i Herning i Eskorte.

- Meldingen fra fødegangen er, at der efterfølgende blev født en sund og rask dreng, og at alle har det godt, siger vagtchef Lars Even.

Barnebarn og ingen bøde

På trods af kørsel i meget høj fart slipper den kommende morfar for bødestraf og klip i kørekortet.

- Det er faktisk lovligt for civilpersoner at køre udrykning, hvis man har en god grund til at gøre det. Og det her, er en god grund, siger Lars Even. Han understreger, at man under almindelige omstændigheder skal kontakte politiet efterfølgende og fortælle, hvor man har kørt udrykning og hvorfor.