Fodlænke-dømt gik på tyveritogt i Herning

49-årig mand fra Herning taget på fersk gerning under et større tyveritogt. Han er nu anholdt og sigtet for røveri, trusler og for at begå kriminalitet under afsoning med fodlænke.

Klokken 10.37 tirsdag endte et tilsyneladende længere tyveritogt for en 49-årig mand fra Herning.

I Tøjeksperten i Bredgade i Herning lykkedes det ellers manden at stjæle en dunjakke fra udstillingen. Den ugerning havde to butiksansatte og et vidne dog set, og de fulgte derfor efter manden, da han forlod butikken.

- De tre løb efter ham og fik ham stoppet, hvorefter de foretog en civil anholdelse af manden, fortæller Bent Smedegaard

Truede vidne

Men tilbageholdelsen udviklede sig til trusler.

- Manden truede vidnet ved at sige, "jeg stikker dig, hvis ikke du slipper mig." Og fordi han samtidig gemte sin hånd i jakkelommen, så er der tale om en reel trussel, der gør, at manden nu bliver sigtet for røveri i stedet for blot tyveri, fortæller Bent Smedegaard.

Da politiet nåede frem kunne de konstatere, at manden er særdeles godt kendt af lokalpolitiet og ud over dunjakken også havde stjålet en dunvest, parfumer og en proteinshake fra andre butikker i Bredgade.

Afsoner fodlænkedom for tyveri

Men historien ender ikke her, for den 49-årige mand afsoner netop nu en fodlænkedom for tyveri, hvilket skærper omstændighederne.

- Han bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør med henblik på fængsling, og det skulle undre mig meget, hvis ikke han bliver straffet for netop at kaste sig ud i yderligere tyveri, når han i forvejen er dømt og afsoner en dom for netop det, lyder det fra Bent Smedegaard.

Det var i øvrigt tilsyneladende tomme trusler mod vidnet, i det manden ikke havde en kniv på sig ved anholdelsen.