Fødevareministeren: Ro på, Jens Rohde

Dan Jørgensen afviser forslag fra Venstres EU-politiker. Det er yderst skadeligt, hvis for mange begynder at blande sig i fiskerikrisen, siger han.

Fødevareminister Dan Jørgensen (A) afviser, at EU-restriktioner mod Norge er midlet, der kan løse den aktuelle fiskerikrise, der går hårdt ud over de vestjyske fiskere.

Forslaget om EU-restriktioner kommer Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Jens Rohde fra Viborg, som tirsdag langede ud efter det, som han kalder nordmændenes "ridefogedmanerer".

Yderst skadeligt

Dan Jørgensen understreger, at krisen ikke udelukkende er Norges skyld. Han maner derfor til besindighed "hos Rohde og andre, som strengt taget ikke ved, hvad der foregår".

- Forhandlingerne foregår bag lukkede døre. Jeg har ikke siddet med, og Jens Rohde har ikke siddet med. Og derfor er det yderst skadeligt, hvis alt for mange politikere begynder at gisne om, hvad der måtte være sagt ved bordet, siger Dan Jørgensen.

Ministeren understreger, at han har lagt massivt pres på både EU og Norge. Krisen er opstået, fordi parterne ikke er blevet enige om en ny aftale om fiskekvoter, og så længe den situation står på, er de vestjyske fiskere forment adgang til de norske farvande.

Interview med fødevareminister Dan Jørgensen:

 

Jens Rohde kræver, at fødevareministeren og EU skruer bissen på overfor normændende i forhandlingerne om fiskekvoter