Fodboldtilskuere får karantæne for omstridt banner

To fodboldfans må ikke vise sig på MCH Arena i Herning det næste år.

FC Midtjylland tager stærkt afstand fra bannerets budskab - og understreger, at banneret blev smuglet ind på stadion.
FC Midtjylland tager stærkt afstand fra bannerets budskab - og understreger, at banneret blev smuglet ind på stadion.
Foto: Dennis Mårtensson

De danske fodboldmestre fra FC Midtjylland har besluttet at give to tilskuere et års karantæne fra klubbens hjemmebane MCH Arena.

Det sker i kølvandet på sagen om et meget omtalt banner, som nogle af klubbens fans smuglede ind på stadion til kampen mod Malmö FF i kvalifikationen til Europa League. 

- Det er en relativ hård straf, men straffen matcher klubbens syn på sager af den karakter, skriver FC Midtjylland på sin hjemmeside.

Det omstridte banner havde teksten "I morgen er I atter immigranter i jeres egen by" og var en direkte besked til de svenske tilskuere på stadion.

Hovedarkitekter bag banneret

På de sociale medier blev banneret mødt med kraftig fordømmelse fra flere sider, og samme aften udsendte FC Midtjylland en officiel meddelelse med budskabet om, at klubben tog kraftigt afstand fra budskabet.

Siden da har klubben arbejdet på at finde de ansvarlige. Det er blandt andet sket ved at gennemgå videooptagelser fra stadion. De to personer, der altså ikke må vise sig på stadion det næste år, beskrives som "hovedarkitekter bag banneret".

- Normalt offentliggør klubben ikke uddelte karantæner, men den konkrete sag har fyldt meget i offentligheden, og derudover er sagen af principiel karakter. Derfor føler FC Midtjylland behov for at melde ud – både over for de implicerede men også over for offentligheden, skriver klubben.

FCM understreger, at klubben som udgangspunkt skal godkende alle bannere på MCH Arena, og at det ikke skete i denne sag.