Fodboldstævner i Vestjylland er populære som aldrig før

9000 fodboldspillere deltager i sæsonens fodboldstævner i Vestjylland. Det er rekord, fortæller DGI.

Billedet er taget til Nordea Cup i Ringkøbing, der blev afholdt i begyndelsen af januar. Her deltog over 400 fodboldspillere i alderen 6-19 år.
Billedet er taget til Nordea Cup i Ringkøbing, der blev afholdt i begyndelsen af januar. Her deltog over 400 fodboldspillere i alderen 6-19 år.
Foto: Henrik Olesen

Det er ikke kun håndbold, der i disse dage kan trække midt- og vestjyderne til landsdelens idrætshaller. Også på fodboldfronten har vinteren været en god tid, hvilket kan aflæses i antallet af spillere til indendørs stævner i Midt- og Vestjylland.

Når indendørssæsonen er forbi til foråret, vil mere end 9000 aktive fodboldspillere og dermed over 1500 hold have været i gang på halgulvene. Det er en stigning på hele 30 procent i forhold til 2017/2018 sæsonen.

- Vi samarbejder med mange fodboldklubber og laver fodboldstævner for alle fra U6 til seniorer, og vi har aldrig før oplevet så store stævner med så mange tilmeldte hold. Det slår alle rekorder, fortæller Ole Schmidt, der er fodboldkonsulent i DGI Vestjylland.

Hos DGI Vestjylland oplever de både succesen ved de traditionsrige fodboldstævner som Ulfborg Cup og Nordea Cup i Ringkøbing, men også til helt nye stævner som Vestrum Cup i Tim og HB Indoor Cup i Holstebro.

Pigerne vil spille fodbold

En af årsagerne til det store boom hos fodboldstævnerne skal findes i en større satsning på pigefodbold. DGI Vestjylland og fodboldklubberne er nemlig begyndt at arrangere stævner med rene pigerækker og stævner kun for piger.

- Pigerne er ligesom drengene vilde med at spille fodbold, så selvfølgelig skal vi lave stævner, hvor de kan møde andre pigehold. Vi har for nylig være med til at afholde fire pigestævner i Spjald, Mejrup, Ringkøbing og Harboøre, der var fuldt bookede med hold, og vi kan se, at tilmeldingerne til pigerækkerne i alle fodboldstævner er eksploderet i år, fortæller Ole Schmidt.

I 2017/18 deltog godt 6000 fodboldspillere.

2:06
Her kan du se, da TV MIDTVEST tidligere i år besøgte et indendørsstævne, hvor en anden form for fodbold blev dyrket. Her var det futsal, der stod på programmet i Viborg.