Fodboldsatsning til Herning

Herning vil investere 14 millioner kroner i nyt træningsanlæg

Det skal være slut med kun at træne på traditionelle græsbaner, når man spiller fodbold i Herning.

Lokale og Anlægsfonden er nemlig blevet så begejstret for planerne om et nyt træningsanlæg, at bestyrelsen har besluttet at støtte projektet med fire millioner kroner.

Projektet går ud på at lave et bevægelseslandskab med blandt andet et kunstgræsområde med tilstødende aktivitetsbånd og et frilufts-eksperimentarium. Det skal opføres i Teglparken, som huser Herning Fremads træningsbaner.

Planen er at alle fra puslingespillere Herning Fremad til elitespillere fra FC Midtjylland skal kunne bruge eksperimentariet, som i alt kommer til at koste 14 millioner kroner. Efter Lokale- og Anlægsfondens bevilling mangler der endnu fire millioner kroner i kassen, før målet er nået. 

Ambitionen er ifølge Herning Fremads formand, Dan Madsen, at en stor del af det nye anlæg skal stå klar i 2011. Her skal der nemlig spilles U-21 EM i Herning, og der vil de anderledes træningsfaciliteter kunne bruges til at give inspiration til de europæiske klubber.

- At Lokale- og Anlægsfonden har valgt at støtte projektet er klart en blåstempling af projektet. Anlægget vil kunne sætte Herning på landkortet inden for fodbolden internationalt, siger Dan Madsen.

Få en smagsprøve på de nye faciliteter i Dan Madsens rundvisning her:

Læs mere om Hernings fodboldplaner her:

Fodboldeksperimentarium