Fodboldøkonom: Investorer skal nok redde FCM

FC Midtjylland har økonomiske problemer, men investorer vil se potentialet i klubben, vurderer fodboldøkonom.

Superligaklubben FC Midtjylland er hårdt ramt på økonomien i øjeblikket og skal på torsdagens generalforsamling forsøge at hente noget frisk kapital, som kan give klubben lidt luft.

Det bliver ikke noget problem, vurderer fodboldøkonom i revisionsselskabet Deloitte, Jesper Jørgensen.

- FCM har et godt sportsligt fundament, og ud over inderen, som har investeret i klubben, så tror jeg, at der er andre i Herning og omegn, der ser det potentiale og gerne vil være med til at sikre, at Herning og dermed FC Midtjylland bliver på landkortet fodboldmæssigt.

- Så jeg er sikker på, at FCM på den ene eller anden måde finder de penge, som de har behov for. Det kan være fra både de aktionærer, som er der i forvejen, men måske også fra nye aktionærer, siger Jesper Jørgensen.

Ukendte indtægter

FCM fører i øjeblikket Superligaen og har derved hentet lidt ekstra indtægter i form af øgede tv-indtægter, men klubkassen er stadig slunken.

- Udfordringen er, at klubberne er bundet af nogle kontrakter, der løber i x antal år. Og de kender dybest set ikke indtægterne i morgen.

- Det gør det svært for klubberne at manøvrere, fordi de ovenpå finanskrisen ikke har kunnet sælge spillere, forklarer Jesper Jørgensen.

FCM afholder generalforsamling torsdag klokken 18.

/ritzau/