Fodboldhold kun for kolleger

Der er ét krav, hvis man skal spille med på Sallingsund FC's herrehold - man skal være ansat i samme virksomhed.

4:27
Her kan du se hele udsendelsen om det noget anderledes fodboldhold, Sallingsund FC.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Spillerne fra Sallingsund FC ser hver uge frem til at skulle spille kamp om lørdagen. På trods af at de faktisk ser hinanden ret meget i forvejen.

For bare fem minutter fra fodboldbanerne i Glyngøre ligger transport og speditionsvirksomheden Interfjord. Og her arbejder alle spillerne fra Serie 3-holdet.  

- Vi var nogle stykker, som egentlig var stoppet med at spille fodbold, som sagde til hinanden, at det kunne være sjovt at starte i serie fem og så se, hvad vi kunne drive det til, siger Henrik Markussen, angriber, Sallingsund FC og partner, Interfjord.

Det er kun lidt mere end et år siden, og i dag er knap 20 af de i alt 40 ansatte engageret på eller omkring fodboldholdet.

Henrik Markussen er partner i speditionsvirksomheden og en af dem, der til dagligt bestemmer der. Lige overfor hans kontorplads sidder Jeppe Kjær Poulsen. Hos Interfjord er han speditør, men på fodboldholdet er det ham, der er chefen.  

- Det er da lidt specielt at stå og give beskeder til en, der er eksempelvis 13 år ældre end dig selv. Så det har krævet lidt tilvænning. Men det er sådan, at de og jeg er indstillet på, at hvis der skal tages en beslutning, så kommer den fra enten mig eller min assistent. Så jeg har det egentlig fint med, at der skal tages beslutninger, og jeg synes også, at de andre drenge tager godt imod det, siger Jeppe Kjær Poulsen, Cheftræner, Sallingsund FC.

Stor fordel, at vi kender hinanden så godt

På bare ét år er holdet strøget op gennem rækkerne fra serie 5 til serie 3 og rykket op hele to gange. Og selvom et nederlag i weekenden kan mærkes helt ind på kontorstolene, når det igen bliver arbejdsdag om mandagen, så er hele holdet enige om, at succesen netop skyldes, at spillerne er så meget sammen.

- Vi kender jo hinanden ud og ind. Vi har set hinanden i pressede situationer både på fodboldbanen og på arbejdspladsen, og vi ved lige præcis, hvordan vi skal tackle de enkelte personer, siger Jeppe Kjær Poulsen.

- Der er lidt en fælles forståelse. Vi kender hinandens svagheder og styrker, og hvem skal man råbe ad, og hvem skal man ikke råbe ad. Hvem tager det nært, og hvem gør ikke. Det bruger vi rigtig meget, siger Henrik Markussen.

Det er faktisk lykkedes holdet at sikre sig endnu en oprykning. Efter nytår spiller fodbold-speditørerne derfor i serie 2.