Fodbolddommer revser håndboldtrænere

Tidligere fodbolddommer undrer sig i Håndboldmagasinet Overtrådt over, hvor meget trænerne i håndbold får lov til.

Håndboldtrænere får alt for lang snor, når de står på sidelinjen og brokker sig og lægger pres på dommerne.

Det mener den tidligere topdommer i fodbold, Claus Bo Larsen.

Han deltager mandag i TV MIDTVESTs håndboldmagasin Overtrådt i en diskussion om, hvorvidt der i håndbold bør indføres en nultolerance-regel over for brok fra sidelinjen. Og han undrer sig over, hvor meget trænerne får lov til i håndbold sammenlignet med fodbold.

- Jeg synes, at de går alt for meget op i dommernes kendelser. Hver gang der er en kendelse, råber de op og lægger pres på. Jeg forstår ikke, at de får lov til det, men det må man åbenbart i håndbold, siger Claus Bo Larsen.

Jeg forstår ikke, at de får lov til det, men det må man åbenbart i håndbold

Overtrådt har interviewet ham for at høre, hvordan man i andre sportsgrene opfatter spillet mellem dommere og trænere i håndbold. Og han mener, at håndboldtrænerne simpelt hen stjæler for stor en del af billedet.

- Under tv-kampene fokuserer kameraerne alt for meget på trænerne. Det var da sjovere at fokusere på de gode detaljer i spillet. Men der er ingen tvivl om, at de dygtige trænere får nogle kendelser med sig. De er med til at opildne publikum og lægger et enormt pres på dommerne.

 

Intet at rafle om i fodbold

Den tidligere Champions League-dommer mener, at håndbolden burde overveje at stramme op.

- Hvis en fodboldtræner kommer løbende hen ad sidelinjen og viser et imaginært gult eller rødt kort, så får han besked på, at næste gang bliver han smidt væk. Der er slet ikke noget at rafle om. Han er jo med på at lægge pres på dommeren og alle omkring sig. Og det er ikke det, han skal. Han skal vejlede sit hold, siger Claus Bo Larsen.

Med i debatten er også formanden for Skjern Håndbold, Carsten Thygesen. Han erkender, at trænernes opførsel somme tider kammer over. Men han er ikke tilhænger af en nultolerance-politik og peger på, at dommerne allerede har muligheder for at straffe trænere, der går over stregen.

 

 

 

28:00
Se debatten her