Fodbold skal integrere flygtninge

I Bjerringbro forsøger fodboldklubben nu at få nogle af områdets nyankomne flygtninge ud på fodboldbanerne. Målet er at få dem bedre integreret.

Flygtningefodbold
Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Hamid Sado spillede lørdag for første gang på et dansk fodboldhold. Han og otte andre flygtninge var med til første træning i Bjerringbro.

- Jeg vil gerne i kontakt med danskerne og håber vi bliver venner, siger Hamid Sado på sidelinjen.

Han har været i Danmark i to og et halvt år. Men det er svært at finde danske venner og især at lære sproget.

Det er Røde Kors, der har henvendt sig til fodboldklubben for at høre, om flygtningene ikke måtte komme forbi og spille. Klubben sagde ja.

- Vi synes det er vigtigt at være en del af det her integration, som betyder så meget i Danmark, og vi er en rigtig stor forening i Bjerringbro, så derfor synes jeg, vi har en forpligtelse til at være en del af det her, siger Morten Madsen, der er formand i Bjerringbro IF.

Fodbold særlig godt til integration

Der er flere måder at møde danskere på. Men det der sker på en fodboldbane i Bjerringbro har en særlig virkning.

- Det er populært sagt et internationalt sprog som alle forstår, siger Steen Lundgaard der er frivillig for Røde Kors i Bjerringbro. 

Den første træning er ved at være overstået. Og det første møde gik godt.

- Jeg er rigtig glad i dag. Det er første gang, jeg spiller med danskere. Jeg har ikke mange danske venner, men jeg håber det kommer, sagde Hamid Sado efter træningen.

 

2:03
I Bjerringbro forsøger fodboldklubben nu, at få nogle af byens nyankomne flygtninge ud på fodboldbanerne. Målet er at få dem bedre integreret i lokalområdet