Fodbold-fans skabte ballade: Alle blev registreret af politiet

Cirka 30 FCM-fans tog det ilde op, da politiet mødte dem i Herning og Ikast.

Få blev kortvarigt anholdt.
Få blev kortvarigt anholdt.
Foto: Flemming Christensen

FC Midtjylland mødte i går Aab på Aalborg Portland Park i et tæt og intenst opgør, der endte 3-3.

Kampen skabte efterfølgende problemer for politiet, fortæller Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

- Der var uro i Aalborg. Cirka 30 FCM-fans havde været til kampen og havde lejet en bus, som de så kørte hjem i. Der var også uro og uorden her, hvilket gør, at politiet valgte at registrere alle i bussen, forklarer han.

Et par stykker blev sat af i Ikast, hvor politiet tog imod. Herefter tog 28 fans bussen tilbage til Godsbanevej i Herning, hvor politiet også stod klar til at registrere alle ombord på bussen.

Ukendt straf

Da politiet ville registrere de 28 fodboldfans opstod der tumult, da det ikke var alle, der ønskede at lade sig registrere.

- Et par stykker blev anholdt kortvarigt, fordi de ikke ville give os deres oplysninger. De var ret oprørte over, at vi ville registrere dem, og flere ville ikke forlade stedet, siger Henning Præstegaard.

Politiet skal nu finde ud af, hvad der skal ske i sagen. Henning Præstegaard forklarer, at det kan ende med nogle bøder for overtrædelser af ordensbekendtgørelsen. Samtidigt skal de koordinere med Nordjyllands Politi angående balladen i Aalborg, så de kan finde ud af, om nogen skal have forbud mod at komme på stadion.

Samtidigt fortæller lokalpolitiet i Viborg, at der også har været en lille gruppe Viborg-fans tilstede i Aalborg, som har været med til at puste lidt til en konflikt.