FOA: Bekymrende med selvkørende biler

Vesthimmerlands Komme vil bruge selvkørende biler til SOSU’ere. FOA kalder det rå udnyttelse af ansatte.

Dennis Kristensen finder det stærkt bekymrende, at Vesthimmerlands Kommune vil have SOSU'ere til at arbejde under kørsel i selvkørende biler.
Dennis Kristensen finder det stærkt bekymrende, at Vesthimmerlands Kommune vil have SOSU'ere til at arbejde under kørsel i selvkørende biler.
Foto: FOA

FOA’s formand Dennis Knudsen reagerer skarpt på Vesthimmerland Kommunes planer om at SOSU’ere skal køre rundt i 100 procent førerløse biler inden årets udgang, skriver Avisen.dk. 

Kommunen vil på den måde lave en mere effektiv arbejdstid, så SOSU’erne kan lave andet arbejde under transporten.

- Jeg er vildt forarget over, at man kan tænke, at tiden kan udnyttes til, at man kan sidde og arbejde, siger FOA’s formand Dennis Kristensen.

Han mener, hjemmehjælperne har rigeligt at lave i forvejen.

- Det bliver for voldsomt. Det er den eneste pause, der er tilbage for de ansatte i ældreplejen. Men det er ren rå udnyttelse af de ansatte. Og det skal heller ikke gå ud over den næste borger, siger FOA-formanden.

Kommunaldirektøren i Vesthimmarlands Kommune, Henrik Kruse, lover, at brugen af den nye velfærdsteknologi kommer til at ske i dialog med medarbejderne. Han har denne kommentar til FOA’s bekymring:

- Den bekymring ser vi på. Vi prøver teknologien af, og ser hvordan det påvirker os, siger Henrik Kruse til Avisen.dk.

FOA ønsker blandt andet en afklaring på, hvem der har skylden, hvis bilen kører galt.