Flyvende Sørloth og FCM ordner AaB

Med 4-1 hjemme over AaB fastholder FC Midtjylland presset på FC Nordsjælland i toppen af Alka Superligaen.

Alexander Sørloth

Alexander Sørloth scorede et forrygende mål til 2-0, da FC Midtjylland med 4-1 hjemme over AaB konsoliderede andenpladsen i Alka Superligaen.

Midtjyderne viste stor effektivitet på de chancer, de skabte, og sejren var efter 2-0 ved pausen aldrig for alvor i fare.

Tilskuerne på MCH Arena i Herning blev vidner til en første halvleg, hvor spillet bølgede frem og tilbage, men hvor der var langt mellem de store chancer.

Efter at AaB havde holdt hjemmeholdet stangen den første lille halve time, fik FC Midtjylland udbytte af det spillemæssige overtag, som hjemmeholdet havde tiltvunget sig.

Først gjorde Jakob Poulsen det til 1-0 på straffespark begået af AaB-anfører Kasper Pedersen mod Poul Onuachu, og hjemmeholdets tilskuere skulle få meget mere at glæde sig over.

Tre minutter før pausen øgede FCM-topscorer Alexander Sørloth til 2-0 efter en fremragende solotur, hvor han satte turboen til og overspurtede Jakob Blåbjerg på højrekanten, efterfulgt af et tørt hug forbi Pekka Rinne.

Det var nordmandens syvende mål i 11 kampe i denne sæson.

AaB kom bedst ud til anden halvleg, men kunne ikke omsætte et par ellers lovende situationer i et mål, der kunne bringe gæsterne tilbage i opgøret.

I stedet øgede Filip Novak efter et hjørnespark til 3-0 fem minutter efter pausen.

Målet punkterede i nogen grad kampen, selv om AaB's Jannik Pohl med godt 20 minutter igen reducerede til 1-3 for AaB efter en fin soloaktion. I slutfasen slog indskiftede Gustav Wikheim sejren fast.

Med 4-1-sejren, FCM's femte i seks hjemmekampe i denne sæson, er Jess Thorups mandskab fortsat nummer to i Alka Superligaen, et point efter FC Nordsjælland.

AaB er inden landskampspausen er på en niendeplads i landets bedste række.