Flyttedag for vestjyske asylanter

I dag flyttede nye asylansøgere til Thyborøn. Samtidig lukkede asylcentret i Simested.

Asylflytning.jpg

I dag flyttede 60 af 180 asylansøgere fra Eritrea og Syrien til et midlertidigt asylcenter i Thyborøn. De skal i første omgang bo på den tomme fiskeriefterskole og Thyborøn Hotel.

Og asylansøgernes indflytning bliver taget varmt i mod på i hvert fald hotellet.

- Vi skulle ellers have lukket ned her henover vinteren, så vi er rigtig glade, lyder det fra hotellets ejer, Jørgen Helle.

Ser frem til at opleve Thyborøn

Èn af byens nye borgere er Alexander Hayle fra Eritrea. De sidste fire måneder har han været i Danmark - senest to måneder på et asylcenter i Vesthimmerland - og nu ser han frem til at opleve Thyborøn.

- Jeg tror det bliver et godt hjem, og jeg tror vi kommer til at elske det her sted. Nu får vi i hvert fald chancen for at lære mere om den danske kultur og danskerne at kende, fortæller han.

Simested-center lukkede

Og det ER store flyttedag.

For i dag lukkede også det meget omtalte asylcenter i Simested, og hér vil de handlende i området savne asylansøgerne:

- Det gav noget liv i butikken, og vi har haft gode oplevelser med dem. Og personalet har været glade for dem og kunderne taget pænt imod dem, så det er da lidt underligt, de er væk, fortæller Bo Larsen, købmand i Rema i Aalestrup.

De mange flygtninge øger indbyggertallet i Thyborøn med næsten 10 procent.

Se mere om sagen i nyhedsudsendelsen 19.30:

2:26
Indbyggertallet i Thyborøn voksede i dag betragteligt, da omkring 60 flygtninge flyttede til byen. Og det tal kommer til at vokse, næsten 200 asylansøgere skal have midlertidig adresse i byen. Og de mange flygtninge kan være til stor gavn for byens erhvervsliv