Flypendlere får det nemmere

Københavns Lufthavn påbegynder i dag en række nye initiativer, som skal gøre det lettere og hurtigere for pendlere at komme igennem lufthavnen.

Københavns Lufthavn pendlere

Københavns lufthavn kom i modvind, da de i marts sidste år lukkede for indenrigsterminalen med store gener for pendlerne fra Karup, Billund og Aalborg til følge.  Men nu tager lufthavnen nye skridt for at gøre hverdagen lettere for netop den gruppe.

- Det er en samlet pakke som skal gøre dagligdagen nemmere for de travle pendlere, som går gennem lufthavnen rigtig ofte. Et af de vigtigste punkter er, at pendlerne som rejser mere end en gang om ugen får et kort, så de aldrig nogensinde kommer til at vente mere end 15 minutter i security, siger lufthavnens administrerende direktør Thomas Woldbye. 

Der kommer også 20 ekstra sikkerhedsmedarbejdere i sikkerhedskontrollen til at afhænde pendlerkøer hurtigere. 

- De får den effekt, at travle pendlere får en mere forudsigelig hverdag, og det er det, de har bedt om, fastslår lufthavnsdirektøren. 

De nye tiltag glæder Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V).

- Jeg har besøgt alle landets lufthavne og har hørt deres problemer og udfordringer, så jeg må også rose Københavns Lufthavn for, at de med de nye tiltag nu afhjælper de problemer, siger han. 
    
Københavns Lufthavn har løbende arbejdet på at forbedre rejseoplevelsen ved at sikre, at flyene til danske destinationer afgår fra de samme gates hver gang.

Se interview med lufthavnsdirektøren og transportministeren her:

1:51