Flygtninge holder takkefest

100 mennesker var samlet til takkefest, da flygtninge fra Eritrea sagde tusind tak til frivillige, politikere og medarbejdere fra Ikast-Brande Kommune, som har hjulpet dem.

takkefest.jpg

Ordet 'tak' var omdrejningspunktet ved en fest i Ikast Kirkecenter lørdag aften. Bygningen dannede ramme om et arrangement, hvor alle kommunens flygtninge fra Eritrea ville takke dem som har hjulpet dem.

I alt 30 flygtninge havde hver givet 100 kroner til en fælles pulje, så de sammen kunne lave traditionel mad og kaffe fra Eritrea til deres i alt 70 danske gæster. De inviterede var en blanding af frivillige, politikere og medarbejdere i Ikast-Brande Kommune, som flygtningene har haft kontakt med og som de ville sige tak til.

- Det er en vigtig del af vores kultur at sige tak, når nogen hjælper os. Vi er så glade for at så mange er mødt op, og det har været en rigtig dejlig aften. Generelt vil vi gerne sige tak til alle som hjælper os i en svær tid i vores liv. Vi er meget glade for at få lov være i Danmark, siger Kidane Berhe på vegne af flygtningene fra Eritrea.

Kidane Berhe holdt også en takketale, hvor han fik understreget, at flygtningene håber at kunne komme til at bidrage positivt til det danske samfund, som nu er deres hjem.