Flygtninge bygger kolonihave

I Skive bygger flygtninge i samarbejde med lokale en kolonihave op helt fra bunden.

1:34
På tværs af otte nationaliteter bygger flygtninge i samarbejde med lokale en kolonihave op helt fra bunden.

I en kolonihave i Skive skal flygtninge lære, hvordan det er at være på en dansk arbejdsplads. Det er formålet, når frivillige danskere og flygtninge hver weekend mødes for at bygge en kolonihave.

På tværs af otte nationaliteter skal de bygge kolonihaven op fra bunden til gavn for integration for byens asylansøgere. Samarbejdet foregår på dansk, og asylansøgerne synes rigtig godt om muligheden.

- Vi skal alle arbejde, fordi Danmark hjælper os. Det er en god form for integration, siger Ismail Abdulle Farayare, der er flygtning fra Somalia.

Projektet er et samarbejde mellem Venligboerne og Kultur på Tværs, og det løber rundt med donationer fra forskellige sponsorer.

 - De kommer i arbejde, de lærer at kende til det danske arbejdsliv, og så er det jo godt for dem i stedet for at sidde derhjemme på et kammer, siger Hans-Ole Brunsgaard, projektleder for Kultur på Tværs og Venligboerne i Skive og omegn.

Projektet er budgetteret til mellem 30 og 40.000, og alle er velkomne til at deltage. Arbejdet fortsætter igen næste weekend.