Flydtkjær får Vestjyllands eneste DF-mandat

Dennis Flydtkjær blev DF's størtse stemmesluger i Vestjyllands Storkreds, og løber derfor med kredens eneste mandat.

Dennis Flydtkjær, som er valgt i Ringkøbing-kredsen, beholder som den eneste i Vestjyllands Storkreds sin plads i Folketinget. 

Det står klart, efter de personlige stemmer er talt op. Dennis Flydtkjær fik med sine 4.622 personlige stemmer klart flest. Han var efterfulgt af partifællen Christian Langballe, som fik 1.680 personlige stemmer. 

Med kun et mandat i Vestjyllands Storkreds, må partifællerne Karine Due og Christian Langballe forlade deres pladser i Folketinget. 

Sidstnævnte havde allerede før de personlige stemmer var optalt affundet sig med, at han måtte afvige sin plads på Christiansborg. Men han ærgrede sig og langede ud efter partitoppen. 

- Har vi overhovedet ført nogen valgkamp? Da valgkampen gik i gang blev jeg bare efterladt på perronen. Jeg har spejdet langt efter ledelse. Det har der ikke været, siger Christian Langballe. 

Vælgerlussing i hele landet

Dansk Folkeparti fik en ordentlig vælgerlussing, da de gik 12,9 procentpoint tilbage ved gårsdagens Folketingsvalg. De mistede 21 mandater, og må nu nøjes med 16 mandater i Folketinget. 

I Vestjyllands Storkreds tabte de to mandater, og har altså kun et mandat tilbage.