Flydrama: Forhandling gav lykkelig slutning

Forhandler fra PET gav selvmordstruet mand flere løfter over flyradioen.

100510_Kontroltaarn001.jpg

Det var resultatet af mere end to timers intense forhandlinger over flyradioen, da en 44-årig selvmordstruet mand mandag klokken 11.08 lod sig overtale til at lande et stjålet fly i Karup Lufthavn.

- Han overgav sig stille og roligt. Han var tilfreds, og vi var tilfredse - en lykkelig udgang på den situation, siger Bjarne Askholm fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Da den 44-årige havde stjålet svæveflyet fra Viborg Svæveflyveklub og truede med at styrte det til jorden, oprettede Midt- og Vestjyllands Politi en kommandocentral på politigården i Holstebro.

Trænet PET-forhandler

Samtidig blev en trænet forhandler fra Politiets Efterretningstjeneste sendt til kontroltårnet i Karup, hvor han forhandlede med den 44-årige over radioen.

I kontroltårnet var også en politimand fra Midt- og Vestjyllands Politi og een af den 44-åriges venner. Den 44-åriges søster blev også tilkaldt, men nåede først frem, da flyet var landet.

Politiet vil ikke oplyse præcist, hvad der fik manden til at opgive selvmordsforsøget. Men Bjarne Askholm fra Midt- og Vestjyllands Politi fortæller, at politiet under forhandlingerne gav tilsagn om at hjælpe med kontakter til det kommunale og lægelige system.

 Interview med Bjarne Askholm fra Midt- og Vestjyllands Politi: