Flugtbilist fængslet efter drab: Kørte fra Skive til Silkeborg på 28 minutter

Flugtbilisten fra dødsulykken i Silkeborg bliver varetægtsfængslet i fire uger.

Flugtbilen, en grøn Peugeot 308, der dræbte en 68-årig kvinde i Silkeborg, blev fredag aften fundet på H.C. Andersensvej
Flugtbilen, en grøn Peugeot 308, der dræbte en 68-årig kvinde i Silkeborg, blev fredag aften fundet på H.C. Andersensvej
Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Ved retten i Viborg blev den 22-årige flugtbilist, der ramte og dræbte en 68-årig kvinde i Silkeborg, i dag varetægtsfængslet frem til den 20. februar for uagtsomt manddrab.

Ved grundlovsforhøret kom det frem, at føreren af bilen i fredags kørte med en gennemsnitsfart på 126 km/t mellem Skive og Silkeborg, hvilket er en særligt skærpende omstændighed i sagen.

Gerningsmanden har erkendt det uagtsomme manddrab, men han erkender ikke, at det er sket efter særligt hensynsløs kørsel.

28 minutter fra Skive til Silkeborg

Politiet har lavet udregningen på baggrund af oplysninger om, at der gik 28 minutter fra han stod og tankede sin bil i Skive, til han omkring 56 kilometer senere ramte kvinden i Silkeborg.

I retten var der modstridende forklaringer omkring farten. Manden erkender, at have kørt op mod 150 km/t på landevejen mellem Skive og Silkeborg, og ifølge ham selv ramte han kvinden med omkring 80 km/t.

Politiets efterforskning peger dog i retningen af, at han snarere har påkørt hende med 110 kilometer i timen.

Politiet har kigget videoovervågningsmateriale igennem fra en nærliggende bilforhandler, og det er netop ud fra de optagelser, man har regnet sig frem til farten.

Påkørslen skete i en zone, hvor fartgrænsen er 50 km/t.

Gerningsmanden forklarede selv i retten, at han ikke så kvinden, før han kørte ind i hende, og at han sammen med sine to medpassagerer flygtede fra stedet i panik.  

Kvinden var ilde tilredt

Den 68-årige kvinde var ilde tilredt efter sammenstødet. I retten kom det frem, at hun blev trukket ind under den grønne Peugeot 308, den 22-årige gerningsmand kørte i.

Politiet fandt efterfølgende lemmer 75 meter fra gerningsstedet.

Flugtbilisten har kæret byrettens afgørelse til landsretten med påstand om løsladelse.

1:55