Flugtbilist erkender at have ført bilen

Flugtbilist fra uheld i Silkeborg fredag aften har meldt sig selv, og nu erkender han at have ført bilen på ulykkestidspunktet.

flugtbilist1.jpg
Foto: Peter Erfurt

Tirsdag formiddag meldte en 22-årig mand sig selv hos lokalpolitiet i Silkeborg. Han har siden fredag aften været eftersøgt af politiet, mistænkt for at have kørt en 68-årig kvindelig fodgænger ihjel for derefter at efterlade hende. Nu erkender han at have ført bilen på ulykkestidspunktet.

- Den anholdte har overfor politiet erkendt, at han var fører af personbilen i uheldsøjeblikket, lyder det i en pressemeddelelse fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

Med i bilen var to øvrige passagere, som politiet har talt med i løbet af de seneste dage, men føreren dukkede først op hos lokalpolitiet til tirsdag formiddag, hvor han straks blev anholdt og afhørt.

- Vi har lavet en indledende afhøring, og nu skal vi se samlet på sagen ud fra de oplysningerne, vi i øvrigt har fra vores undersøgelser på stedet, vidnernes forklaringer og afhøringen af de to passagerer, lyder det fra politikommissær John Toft i pressemeddelelsen. 

Den 22-årige mand bliver fremstillet i grundlovsforhør i Viborg onsdag klokken 09.30.

Høj fart og flugt

Ulykken skete omkring klokken 22 fredag aften, da kvinden var ved at krydse Viborgvej i Silkeborg. Her blev hun ramt af bilen med de tre drenge, som kom kørende med meget høj fart.

- Frem mod Silkeborg kører de på intet tidspunkt under 140 kilometer i timen. Passageren fortæller os i afhøringen, at han synes, det går for stærkt inde i Silkeborg, og der begynder han at tage sin sikkerhedssele på, hvor føreren så siger til ham 'stoler du ikke på mine køreevner'. Herefter går det galt, lød det søndag fra vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Efter ulykken fortsatte flugtbilen, en grøn Peugeot 308, ned ad Viborgvej i sydlig retning uden at standse. Den svingede så til højre ad Nørrevænget i Silkeborg og forsvandt. Den blev senere fundet efterladt på H.C. Andersensvej i Silkeborg.