Flødeost og smør smelter sammen

De to mejerier i Holstebro, der producerer henholdsvis flødeost og smør, bliver til Holstebro Mejeri og får én samlet ledelse.

Lurpak smør
Foto: Malene Skree Nordsmark, TV MIDTVEST

Frem over er der ikke længere noget, der hedder Holstebro Flødeost eller Holstebro Smør. 

Arla Foods har nemlig besluttet at lægge de to mejerier sammen under én ledelse og med nyt navn, nemlig Holstebro Mejeri. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

- Holstebro Flødeost og Holstebro Smør har i mange år gået forrest, når det kommer til at optimere et samarbejde på tværs af mejerier. Samarbejdet er nu så tæt, og produktionerne på mejerierne er udviklet så meget, at det giver størst mening at lægge ledelserne sammen for at styrke samarbejdet endnu mere, siger Group Vice President Lars Dalsgaard, der har det globale ansvar for Arla's oste- og smørproduktion, i pressemeddelelsen.

Fysisk ligger mejerierne tæt på hinanden og samarbejder blandt andet i produktionen, pakningen og mælkeindvejningen.

Sammenlægningen af ledelserne skal optimere det eksisterende samarbejde og være med til at gøre andelsselskabet mere konkurrencedygtigt.

Den nye mejeridirektør på Holstebro Mejeri er Jørgen Greve fra Taulov Mejeri. Ind til videre bliver ingen stillinger i produktionerne på de to mejerier berørt af sammenlægningen.

Holstebro Mejeri vil fortsætte med at producere Lurpak®, Kærgården® og Buko® Flødeost til blandt andet Danmark, Tyskland og Storbritannien.

1:41
Det er smørret, der gør'et - i hvert fald for Jakob Pedersen fra Holstebro.I fjorten år har han haft til opgave at sikre smørkvaliteten hos Arla. TV MIDTVEST har været med en af en af landets allerbedste smørdommere på job.