Flest skunkfarme ryddet her i landsdelen

Midt- og Vestjyllands Politikreds er den kreds i hele landet, der har ryddet flest skunklaboratorier.

Det er helt nye tal fra Rigspolitiet som viser, at Midt- og Vestjyllands Politikreds de seneste seks år har ryddet 27 skunkfarme ud af de 154, der er lavet aktioner mod på landsplan.

Topscorer på razzialisten

Dermed er landsdelens politi dem, der er topscorer på razzialisten. Det skriver dr.dk, der har ser nærmere på statistikken fra Rigspolitiets Efterforskningscenter. 

Dyrker canabis

Skunkfarme er steder, hvor der bliver dyrket cannabis til hashfremstilling og hele 64 af de 157 skunkproduktioner er fundet indenfor det seneste halvandet år.

I øde områder

Farmene bliver ofte etableret i nedlagte landbrug eller huse, der ligger i øde områder og dermed ikke tiltrækker sig så meget opmærksomhed.

- Vi kan konstatere, at vi over de sidste to til tre år har fået flere sager, hvor man meget professionelt har indrettet sig - typisk på øde landsteder - med alt det udstyr, som det kræver at producere skunk, siger Michael Ask, der er chef for det Nationale Efterforskningscenter, NEC til DR.

Sat i system

Fra 2007 til 2013 har politiet anholdt og sigtet 221 personer for salg eller fremstilling af skunk. Heraf er 99 vietnamesere, og de sigtes næsten udelukkende for fremstillingen, mens det er danske kriminelle, der står for salget af skunken.  

Se indslag fra februar i år om skunklaboratorier i Midt- og Vestjylland