Flest piger vil på landet

Den tid, hvor det at arbejde med landbrug var et drengefag er forbi. Flest piger går i dag på landbrugsskole.

Agroskolen i Hammerum er en af de landbrugsskoler, som bekræfter tendensen, at flere piger i dag vælger landbrugsuddannelsen end drenge.

- Det giver et andet miljø og en anden kultur. Det er en anden snak, der foregår. Piger diskuterer på en anden måde end drenge gør, siger Marianne Oksbjerre, direktør på Agroskolen i Hammerum.

På Agroskolen i Hammerum går der i øjeblikket flere piger end drenge. Direktøren mener, det er arbejdet med dyr og det at producere fødevarer, der frister pigerne.

- Drengene, det er meget de store maskiner. Der er naturligvis også mange drenge, der gerne vil arbejde med dyr, men vi ser specifikt at pigerne, de går efter at passe dyr. Det er det, de gerne vil, og i dag kan de sagtens være med. De fleste landbrug er indrettet med moderne hjælpemidler, siger Marianne Oksbjerre.

Linette Sørensen er som pige en del af flertallet på Agroskolen i Hammerum. Hun er elev på det hold, hvorpå, der for første gang i landbrugsskolens historie, går flere piger end drenge. Landbrugseleven er lige nu midt i sin praktiktid hos en minkavler i Kibæk.

- I begyndelsen sagde jeg, at det enten skulle være heste eller køer. Mink skulle jeg i hvert fald ikke arbejde med. Men så kom muligheden, og så endte det med at blive mink, og det er jeg rigtig glad for, fortæller landbrugseleven.

Linette Sørensen har endnu ikke besluttet, om hun vil udbygge den to-årige uddannelse som landbrugsassistent med den fire-årige videreuddannelse til landmand.