Flest midtjyder føler sig trygge ved deres økonomi

Størstedelen af midtjyderne har sjældent økonomiske bekymringer og føler sig trygge ved deres økonomi.

249974521-4928x3264ma.jpg
Foto: Scanpix/Iris

I en undersøgelse viser, at 6 ud af 10 midtjyder føler, at de i høj grad eller i meget høj grad føler sig trygge ved deres økonomi. Det gør midtjyderne til dem, der er mest trygge i landet.

Over halvdelen af midtjyderne bekymrer sig sjældnere end halvårligt eller stort set aldrig om, hvorvidt de har penge nok til at få det hele til at løbe rundt.

- Undersøgelsen viser i høj grad, at midtjyderne har en god og stabil økonomi. Og generelt går det godt i Midtjylland, både når vi ser på beskæftigelsen, boligpriserne og forbruget. Alle parametre har efterhånden pil op ad i langt de fleste områder, siger områdedirektør i Danske Bank, der er ansvarlig for bankens filialer i det midtjyske, René Andersen, i en pressemeddelelse.

Tallene stammer fra et såkaldt tryghedsindex, som Dansk Bank står bag, og som bygger på en omfattende YouGov-undersøgelse blandt mere end 5000 danskere – heraf 1100 midtjyder.

Tryggere med alderen

Ifølge Danske Banks økonomiske indeks stiger trygheden med alderen. Danskerne over 65 år er således de mest økonomisk trygge, mens unge mellem 18-24 år er mest utrygge.  

- Undersøgelsen viser, at gæld og formue stort set ikke giver anledning til bekymring hos folk over 65 år. Samtidig kan vi også se, at de unges bekymring knytter sig til deres situation lige nu. For eksempel ser størstedelen under 35 år mest lyst på deres økonomi i fremtiden, siger René Andresen.