Midt- og vestjyder vil have flere fotovogne i lokalområder

Midt- og Vestjyllands Politi er den politikreds i landet, der får flest henvendelser fra borgere, der ønsker en fotovogn i lokalområdet.

fotovogn_mand.jpg
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

En undersøgelse viser, at 48 procent af danskerne vil have flere fotovogne på landevejene. Og særligt i Midt- og Vestjylland er borgerne vilde med fartkontrollerne. Midt- og Vestjyllands Politi er nemlig den politikreds, der har fået flest forespørgsler.

En af de borgere er Poul Erik Olesen fra Skive. Han har efterspurgt en fotovogn til at måle bilisters hastighed på Hovedvej 34 mellem Viborg og Skive.

- Det har jeg gjort, fordi Hovedvej 34 er en utrolig smal og farlig landevej, hvor der bliver kørt rigtigt stærkt, og hvor der er mange lastbiler, siger Poul Erik Olesen.

- Vi står på det højeste punkt, og vejen fortsætter i en kurve nedad, og der er en udkørsel lidt længere fremme, så der er al grund til at få fotovognen ud, fortsætter han.

At fotovogne virker præventivt, er Poul Erik Olesen ikke i tvivl om.

- Det er helt klart, at når folk først har fået et girokort ind ad døren med en ordentlig regning på, så tænker man sig om en gang mere næste gang, man er ude på landevejen, siger Poul Erik Olesen.

Hvor flere borgere har oplevet hærværk og tilsvininger, når de har haft en fotovogn til at stå på deres grund, har Poul Erik Olesen oplevet det modsatte.

- Jeg har ikke fået nogen negative reaktioner. Det har tværtimod været positivt, og flere af mine venner synes, at det er godt gjort og siger, at de godt kunne tænke sig at gøre det samme, så jeg kan kun opfordre til at få fotovognen ud, hvor man mener der er behov for det.

Og når spørgsmålet går på, om han selv har fået en bøde, så er han ikke helt hellig , om end hans seneste fartbøde ikke var i den dyre ende.

- Uden at skulle spille hellig, så er det altså mere end 10 år siden, at jeg fik en lille bøde i København for at køre 62 km/t. 

Mens TV MIDTVEST fulgte fotovognens arbejde fredag, blev i alt 26 bilister blitzet, og tophastighed blev målt til 122 kilometer i timen på vejen, hvor det altså er tilladt at køre 80 kilometer i timen. 

2:21
Politiet i Midt- og Vestjylland får flest henvendelser fra borgere, der ønsker en fotovogn ud i lokalområdet