Flertal lukker børnehaver i Thisted

Beslutningen har været længe under vejs, men nu er det endeligt: Thisted Kommune lukker tre børnehaver.

250315ThistedBoernehave.jpg

Et stort antal tilhørere var tirsdag aften mødt op i byrådssalen i Thisted for at følge debatten om institutionslukninger. Men de måtte gå skuffede hjem. Med et snævert flertal besluttede byrådet nemlig at lukke tre børnehaver.

Der er tale om instituionerne Vorupør Børnehus, Kridthuset i Hillerslev og Skovly i Vester Vandet, der nu bliver tvunget til at dreje nøglen om. Derudover er det tidligere blevet besluttet, at Brombærhaven i Tingstrup skal lukke.

Lukningerne blev vedtaget med et snævet flertal på 14 for og 12 imod. Det var Venstre (med undtagelse af byrådsmedlem Peter Larsen), Dansk Folkeparti (med undtagelse af Ib Poulsen) og de to konservative medlemmer Kr. Yde og Povl Hvass Hansen, der stemte for lukningen.

Imod lukningen var Socialdemokraterne, Enhedslisten samt Dansk Folkepartis Ib Poulsen og Venstres Peter Larsen.

Børnehave- og skolelukninger har længe været på den politiske dagsorden i Thisted Kommune, og flere gange har forældre og pædagoger demonstreret mod lukningerne. I december barikaderede forældre sågar kommunens daginstitutioner.

Forløbet har budt på flere politiske kovendinger, fordi flere politikere har skiftet holdning under vejs. Men nu skulle beslutningen altså være definitiv, og poltikerne skal nu afgøre, hvad der skal ske med de tomme lokaler.

TV MIDTVEST har løbende fulgt med i sagen. Se indslag fra forløbet her på siden!

3:58
Efter at have lavet flere aftaler med den røde blok har Dansk Folkeparti igen meldt sig ind i den borgerlige lejr. Det betyder, at flere børneinsitutioner pludselig er i fare for at blive lukket.

2:18
Forældre til børn i daginstitutioner i Thisted Kommune indledte i dag en blokade af flere af kommunens institutioner.