Flere vestjyske skoler vil korte skoledagene af

Landsdelens skoler vil benytte sig af et smuthul i lovgivningen til kortere skoledage.

Arkivfoto
Arkivfoto

Lange skoledage og udkørte elever kan snart være fortid på landets folkeskoler. Undervisningsministeriet har i et brev til kommunerne åbnet op for, at skolerne i højere grad selv kan bestemme, hvordan undervisningen skal køre. Det betyder blandt andet, at de kan droppe den understøttende undervisning til fordel for skoletimer med to lærere.

Netop det har man gjort på Breum Skole i Skive.

- Vi synes jo, det var en kærkommen mulighed. Det virker i hvert fald til, at der kommer noget mere læring ud af det, siger skoleleder på Breum Skole Bettina Alberg.

Flere skoler følger trop

På Vestfjendsskolen i Viborg Kommune har man også tænkt sig at benytte sig af muligheden for at gøre op med de lange skoledage.

- Nu har reformen kørt i halvandet år, og hvis man opdager, at man står i et hul, så skal man holde op med at grave, siger formand for skolebestyrelsen på Vestfjendsskolen Morten Sørensen.

Skolen mener ikke, at reformen virker efter hensigten. De vil derfor kigge på, hvordan de kan tilrettelægge undervisningen bedre uden at bryde lovgivningen.  

- Vi er jo nødt til at tage hånd om det og se på, hvordan vi kan gøre tingene på en anden måde. Det er der, vores fokus er. Vi vil se på, hvad der giver mening for eleverne, siger skoleleder på Vestfjendsskolen Jens Christian Riisgaard Madsen.