Flere udlejninger i år

Antallet af udlejninger til turister er i år steget markant i forhold til sidste år.

Årets sommer har været varm og solrig, og det har været godt for den danske feriebranche, som i flere år har fået sværere og sværere ved at tiltrække turister. Antallet af udlejninger er i år steget markant i forhold til sidste år.

Efter fem år med tilbagegang er det i år endelig lykkedes for campingpladsbranchen at få knækket kurven. Antallet af overnatninger i juli måned er i år steget med syv procent i forhold til sidste år. Og det er en glad lejrchef, der kan gøre status efter solbeskinnet juli måned på campingpladsen ved Vedersø Klit.

- Det har været en forrygende juli måned i år. Vi har haft en enorm fremgang, og det skyldes simpelthen den gode sommer, vi har haft, siger Kjeld Stykkel, Lejrchef, Vedersø Klit Camping

Også sommerhusudlejningen kan notere sig en god sommer. Antallet af udlejninger i år steg med 4 % i forhold til sidste år.

Men selvom vi i år har haft en super sommer, så er ferieindustrien i Danmark meget presset. Årets stigning bringer stadig ikke industrien op på samme niveau som for bare to år siden. Sol og sommer kan ikke vende udviklingen alene.

Der bliver i alt booket 7,5 million overnatninger på de danske campingpladser i løbet af et helt år.

Se her indslaget fra vores nyhedsudsendelse:

03:57 Luk video