Flere svømmehaller risikerer midlertidig lukning

Sammen med op mod 30 svømmebade i landet risikerer svømmebadet i Snedsted Hallen i Thy at lukke ned på grund af manglende renoveringer.

viborg-svommehal.jpg

Nye og skærpede krav til vandkvaliteten gør, at mange lokale svømmebade risikerer at lukke midlertidigt ned til sommer.

Det er en konsekvens af ikke at leve op til de nye krav, der blandt andet betyder skærpede krav til cirkulation i badevandet.

Det skriver DR Midt-Vest.

Dansk Svømmebadsteknisk Forening vurderer, at mellem 20 og 30 svømmebade på landsplan er kommet for sent i gang med at renovere og nu er i tidsnød. Et af dem er svømmebadet i Snedsted Hallen i Thy.

- Vores rørføring i svømmehallen er ikke dimensioneret til at klare de nye krav, forklarer halinspektør Morten Olesen til DR Midt-Vest.

Håber på dispensation

I Snedsted håber Morten Olesen på, at svømmebadet får dispensation og dermed kan holde åbent, indtil renoveringen begynder til foråret 2018.

- Vi har 1.000 besøgende hver uge. Der er ingen grund til at skuffe dem, siger han til DR Midt-Vest.

Ifølge Dansk Svømmebadsteknisk Forening skyldes den langsomme renoveringsproces, at svømmebadene igennem mange år er blevet forsømt af kommunerne.

- Det er kommunerne, som ikke har lyttet til lederne ude i svømmehallerne, der har gjort opmærksom på, at renoveringen skulle på budgettet, siger Carsten Larsen, formand for Dansk Svømmebadsteknisk Forening til DR Midt-Vest.

Kritikken preller dog af på formanden for børne- og familieudvalget i Thisted Kommune, Poul Hvass Hansen.

- Jeg synes, det er skudt over mål. De svømmebade, der skal renoveres i Thisted Kommune, er selvejende, så kritikken bør rettes mod dem, påpeger han overfor DR Midt-Vest.