Flere spiller fodbold i Herning

Fodboldklubberne i Herning Kommune har samlet haft en fremgang i spillere på 3,8 % fra 2014 til 2015.

200612fodbold1235.jpg

Antallet af fodboldspillere i Herning er efter steget. Om det skyldes FC Midtjyllands succes i landets bedste række er ikke sikkert. Antallet af medlemmer er på landsplan steget efter flere års fald. 

Herning følger landstendensen og har nu 6.106 medlemmer fordelt på 31 klubber. Det tal var 5.882 sidste år.

Overraskende er den største klub i Herning Sunds Idrætsforening, som er gået fra 711 til 760 medlemmer det seneste år. Klubbens formand Ole Olesen forklarer, hvordan en by med blot 4.000 indbyggere kan være den største i Herning-området:

- Vi har taget et kvantespring igennem flere år. Vi følger med tiden for at udvikle os og sørger hele tiden for at holde gryden i kog og ringe med klokken for at skabe en nysgerrighed i byen. Det gør vi ved at afvikle alle de aktiviteter, DBU har lanceret som eksempelvis fodboldskoler og Pigeraketten og ved at anerkende, hvad der betyder noget for medlemmerne, siger Ole Olesen.

Flere piger

Det er ikke kun flere drenge, der melder sig ind i fodboldklubben.

- Et af de helt store medlemsspring kom, efter vi etablerede et samarbejde med dagsinstitutionerne. Med fokus på udvikling frem for resultater er det også lykkedes at appellere til pigerne og dermed få flere medlemmer på pigesiden, siger Ole Olesen.

Netop pigerne stiller lørdag op til DM i Streetfodbold, når DBU Tour gæster Herning. Og her er det ikke resultaterne, der tæller for pigerne - men derimod det sociale aspekt og sammenholdet.

Medlemstallene for alle landets fodboldklubber findes på dif.dk. 

Fodbold er fortsat den mest populære sport i Danmark med en medlemsstigning fra 329.955 i 2014 til 335.459 i 2015.