Flere sommerindbrud i Viborg Kommune

Tre uger inde i juli er der allerede blevet anmeldt 60 indbrud i Viborg Kommune. Det er en klar stigning i forhold til hele måneden sidste år. (Arkivfoto)

Efterforsker_indbrud.jpg

Nye tal fra Midt- og Vestjyllands Politi viser, at der i juli ind til videre har været heftig aktivitet med kobenet i Viborg Kommune. Tre uger inde i måneden er der således allerede blevet anmeldt 60 indbrud. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Hele juli sidste år lød tallet på 40. Det er altså en ikke uvæsentlig stigning og er noget, man tager seriøst, fortæller Claus Nørgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er ikke alarmerende tal, men noget, vi holder et vågent øje med. Det bliver først bekymrende, hvis de stiger yderligere og vi kan konstatere, at der er tale om mere end bare et sommerfænomen, siger politiinspektøren til dagbladet.

Han forklarer, at de mange indbrud for det meste er sket i oplandet. Her er det typisk gået ud over en klynge af huse i samme byområde fra dag til dag. Desuden har der i mange tilfælde været tale om samme indbrudsmetode.

- Vi har ikke noget konkret at gå efter, men det kunne godt tyde på, at der tale om en gruppe kriminelle, som rejser rundt fra by til by. Der kunne godt være et mønster, siger Claus Nørgaard.

Kontakt os

Ifølge politiinspektøren vil mange af de indbrud kunne forhindres, hvis man tager sine forholdsregler, inden man drager af sted på ferie.

Det vil sige, at man med fordel kan sørge for at få kørt naboens bil ind i sin carport, få slået græsplænen, få tømt postkassen og få hængt vasketøj på tørresnoren. Derudover opfordrer Claus Nørgaard de hjemmegående naboer til at holde øje og så ikke holde sig tilbage med at reagere på mistænkelig adfærd.

- Man skal ikke tøve med at kontakte os, hvis man ser noget mistænkeligt. Det kan man gøre på 114. Hvis man overværer en kriminel aktivitet, så skal vi kontaktes på 112, siger Claus Nørgaard.

På landsplan er antallet af indbrud i juli faldet drastisk i forhold til sidste år. I 2014 modtog man 2559 anmeldelser, mens der i år indtil videre kun har været 1978.