Flere slagteriarbejdere fortsat i strejke

Omkring 200 ansatte på Danish Crown nedlagde torsdag morgen arbejdet. Mandag morgen er godt halvdelen af de sympatiserende slagteriarbejdere vendt tilbage til arbejdet, mens resten fastholder arbejdsnedlæggelsen,

Godt halvdelen af de omkring 200 ansatte på Danish Crown slagteriet, der torsdag morgen nedlagde arbejdet i protest, fortsætter deres strejke mandag morgen.

- Blandt andet vores opskæringsafdeling har genoptaget arbejdet, men resten fastholder strejken, forklarer tillidsmand Kurt Høj i dag til TV MIDTVEST.

Strejken fortsætter efter en snæver afstemning, hvor 18 stemte i mod, mens 22 stemte for at fortsætte arbejdsnedlæggelsen.

Vil have robot fjernet

Strejken skyldes en ny robot på slagteriet, som betyder en akkordændring på minus 16 kroner i timen for 34 medarbejdere på afdelingen.

På slagteriet havde tillidsmand Kurt Høj håbet på en hurtig løsning på konflikten, men indtil nu er denne altså ikke fundet. Og i følge ham kæmper de mange strejkende slagteriarbejdere en forgæves kamp.

- De vil have robotten fjernet, men det kommer ikke til at ske. Robotten er en del af fremtiden, og det må vi bare acceptere, siger han.

Bliver straffet med bod

Kurt Høj  har igen her til morgen rådet alle til at genoptage deres arbejde. Ligesom alle de strejkende er blevet informeret om den økonomiske bod, der er den direkte konsekvens af strejken.

- Det koster dem 35 kroner i timen, for hver time, de ikke arbejder. Og det er med tilbagevirkende kraft, så de straffer egentlig kun sig selv, forklarer Kurt Høj. Han kan ikke afvise, at strejken på sigt vil kunne ende med fyringer.

Danish Crown har valgt at installere den nye robot som en del af en strategi, der skal gøre slagteriet mere konkurrencedygtigt. Slagterimedarbejderne mødes til endnu et møde tirsdag morgen.