Flere plus 65-årige på arbejdsmarkedet

Vi bliver længere og længere på arbejdsmarkedet. Siden 2004 er antallet af plus 65-årige på arbejdsmarkedet steget med 65 procent.

19Seniorjobs_0.jpg

Det er ikke længere slut med at arbejde, når man rammer de 60 år. Det kan der efterhånden ikke være mange, der er i tvivl om.

Men flere og flere mærker det nu på egen krop.

Inden for de sidste ti år er antallet er danskere, der er på arbejdsmarkedet, selvom de er fyldt 65 år, steget med 65 procent.

Har solgt vinduer i 35 år

Svend Erik Johansen har arbejdet for Hvidbjerg Vinduet i 35 år.

- Sådan en god stor ordre er det, der gør det sjovt. Adrenalinen er en del af, at man stadig er med, siger Svend Erik Johansen.

1. oktober fyldte han 66 år, men det stopper ham ikke i at arbejde. For fire år siden gik han ned i tid, fordi han fik problemer med hoften. Da han fik den aftale på plads, udskød han pensionen.

- Jeg tror stadig på, at jeg kan tilføre en lille smule til firmaet, og det tror jeg også på, at de synes. Så længe jeg kan det og har det godt med det, så tror jeg det er bedst, siger Svend Erik Johansen.

Ældre er kulturbærere

Arbejdsgiveren er da også tilfreds med at beholde Svend Erik Johansen.

- Den viden, de har, den kan de jo give videre til vores nye medarbejdere. Samtidig har vi også en utrolig stabil arbejdskraft i seniorerne, siger Preben Saugbjerg, der er fabrikschef ved Hvidbjerg Vinduer og fortsætter:

- De er jo kulturbærere, det betyder, at vores nye medarbejdere får samme kultur ind under huden, siger Preben Saugbjerg.

Svend Erik Johansen vil fortsætte med at bære kulturen videre nogle år endnu.

- Der kan jo ske noget med helbredet i min alder. Så er det klart, at så er det en anden situation. Men så tager vi det der fra, siger Svend Erik Johansen.

2:03
Stadigt flere ældre vælger at vente med pensionen. Hos Hvidbjerg Vinduet på Thyholm tager en af seniorerne sig af en af virksomhedens vigtigste opgaver: