Flere penge til bredbåndspuljen

200 millioner er ikke nok, hvis alle områder skal have adgang til velfungerende bredbånd, lyder det fra Region Midtjylland.

Bredbånd
Foto: TV MIDTVEST

Der skal flere penge til bredbåndspuljen, hvis alle områder i det midt- og vestjyske i fremtiden skal have en tidssvarende bredbåndsforbindelse.

Sådan lyder det fra Region Midtjylland, som sammen med regionens 19 kommuner netop har lanceret en handlingsplan for den digitale infrastruktur.

- Bredbåndspuljen er designet til de tyndt befolkede områder, hvor forsyningsselskaberne ikke umiddelbart har en økonomisk interesse i at investere. Hvis staten ikke afsætter de nødvendige midler, sker udbygningen bare ikke, siger Bent Hansen, som er regionsrådsformand i Region Midtjylland. 

Staten har afsat 200 millioner kroner til bredbåndspuljen, men det er altså langt fra nok ifølge de midt- og vestjyske kommuner.

Dækningen er ikke stor nok

I øjeblikket har staten udpeget 280.000 adresser, som kan søge penge fra puljen, men ifølge Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet rækker den i bedste fald til 25.000 adresser og måske reelt kun til 4000.

- Alene her i Region Midtjylland handler det om 46.000 boliger, virksomheder og sommerhuse, der kan søge puljen, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

I den strategi- og handlingsplan, som Regionen fredag har vedtaget, er et af forslagene, at staten skal forhandle med mobilselskaberne om at tilbyde abonnenter en form for betalt roaming i Danmark.

Tanken er, at forbrugerne skal have mulighed for at blive omstillet mellem forskellige mobilnet, så man altid får det stærkeste signal.

- Det er tankevækkende, at man nu snakker om muligheden for frit at roame i hele EU, men at man stadig ikke kan gøre det her i Danmark. Hidtil har selskaberne slået sig i tøjret og truet med, at hvis roaming bliver indført, vil de stoppe udbygningen af deres maste- og antennenet, siger Bent Hansen.