Flere modulvogntog gavner landsdelen

Politikere og erhvervsliv glæder sig over at kunne sende flere store lastvognstog ud i landsdelen.

lastbiler,_motorvej_210213.jpg

Dagens trafikforlig har vagt glæde mange steder i landsdelen. Især beslutningen om at udvide området for kørsel med modulvogntog har fået erhvervslivet og landsdelens politikere til at øjne bedre muligheder for virksomhedernes indtjening.

- Vi konstaterer med stor tilfredshed, at vores område er tilgodeset med forbedringer på de to betydelige strækninger. Vi er dog overraskede over, at ombygning af strækningen fra Ringkøbing til Hvide Sande Havn ikke indgår, siger borgmester Iver Enevoldsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Glæde i Thy

Skatteordfører Torsten Schack Petersen, der er valgt for Venstre i Thisted-kredsen, glæder sig over, at Thy er blevet tilgodeset med både modulvogntogsruter mod nord ad rute 11 fra Thisted mod Aalborg og sydover over Hurup mod Struer.

- Jeg er glad for, at forligskredsen har lyttet til ønskerne fra Thys erhvervsliv. Jeg har længe haft dialog med nordvestjyske vognmænd omkring ordningen med modulvogntog og har presset på for en udvidelse til gavn for Nordvestjylland.

Samme budskab lyder fra Dansk Industri, som især hæfter sig ved mulighederne for bedre transport fra landets havne.

- Det er positivt, at man med trafikaftalen prioriterer den helt nødvendige udbygning af vejnettet, at man får bedre mulighed for at køre med modulvogntog, og at man styrker adgangen til havnene, siger branchedirektør Michael Svane, Dansk Industri.

Herunder kan du se trafikordfører Kristian Pihl-Lorentzens (V) kommentar til, hvorfor netop en udvidelse af modulvogntogsnettet var prioriteret højt på forligsparternes liste:

 

0:15
pihlVogntog