Flere modtager julehjælp

Lørdag blev der delt julehjælp ud til trængende familier i Herning.

124 enlige forsørgere kunne lørdag hente en kasse, med alt der skal til for at få en god jul. Sidste år var det tal helt nede på 80, og den kraftige stigning ser ud til at fortsætte de kommende år.

- Jeg tror desværre ikke, det aftager, men at det i stedet bliver opadgående. Men vi har været så heldige, at vi har modtaget rigtig mange sponsorrater, og vi har fået nogle gode samarbejdspartnere, som gør, at vi kan give alle ansøgere en kasse. Nu må vi bare prøve at bygge videre på det og tænke nye tanker om, hvordan vi fremover finder penge til det, siger Bodil Markmøller, Formand for Dansk Folkehjælp i Herning.

En af dem, som igen i år har søgt om at få julehjælp, er Heidi Georgsen. Hun er enlig mor til to børn, og for hende betyder julekassen alverden.

- Det betyder, at mine børn kan få en jul ligesom alle andre børn, som har begge forældre ved sig. Så det betyder en del - jeg er glad, siger Heidi Georgsen.

Som noget nyt har Dansk Folkehjælps afdeling i Herning stablet et projekt på benene kaldet FamiliNET VIKAN. Det er et projekt for alle dem som modtager julehjælp, og formålet er at skabe et fælles netværk, hvor man sammen sætter fokus på positive forandringer i det lokalområde man bor i.

- Jeg håber på, at der er nogen af dem, vi har noget med at gøre, som får så meget selvtillid, at de føler, at de godt kan nogle ting selv, og at vi får dem ud af den rolle, som de er i, så de måske tør søge et job, og kommer ud af den isolation de er i. Deres børn får også meget mere input, hvis mor eller far kommer lidt ud, siger Bodil Markmøller, Formand for Dansk Folkehjælp i Herning.

På landsplan modtager 4.900 familier i år julehjælp. Sidste år var tallet 4.000.